- Ro Theater -

William Boothlaan , Rotterdam
Ro Theater. Het Ro Theater, hét stadsgezelschap van Rotterdam, staat onder de artistieke leiding van Alize Zandwijk. De voorstellingen van het Ro Theater worden in eigen huis gespeeld, of in de Rotterdamse Schouwburg. Daarnaast reizen ze langs schouwburgen en vlakke vloertheaters in Nederland. Buiten de grens speelt het Ro Theater regelmatig tijdens internationale festivals en op buitenlandse podia
Sfeer & interieur. Het Ro Theater is een gezellig theater bij de Witte de Withstraat, dé cultuurstraat van Rotterdam. Het theater beschikt over twee zalen: een kleine zaal waar plek is voor ongeveer tachtig mensen en een zaal die ruimte biedt aan circa tweehonderdvijftig bezoekers. Mei 2010 opent het Ro Theater de nieuwe foyer, een ruimte waar voor of na de voorstelling gezellig bijgepraat kan worden onder het genot van een drankje.
Muziek. Het repertoire van het Ro Theater richt zich op klassiek toneel Koning Lear, familievoorstellingen Snorro de Gemaskerde Held en maatschappelijk geëngageerd werk Branden. Daarnaast ontwikkelt het Ro Theater projecten voor en door Rotterdammers met o.a. Moeders en locatie voorstelling Straat.
Telefoon: 010-404 68 88
Website: http://www.rotheater.nl

Ro Theater, William Boothlaan , Rotterdam