In Nederland uit en alle stad- en regiosites stoppen per 1 januari 2018.

Lang, lang geleden begon het allemaal met de website inutrechtuit.nl. Met top 3 posities op zoektermen als 'restaurant Utrecht' en 'uitgaan Utrecht' was er aan bezoekers geen gebrek. Ondertussen is de techniek van de websites sterk verouderd en we hebben besloten hier geen verdere investeringen in te doen. Tegenwoordig zijn er vele uitgaan-, restaurant- en dingen-doen-websites en is deze website in onze ogen overbodig geworden.

Bedankt voor het aanmelden van alle leuke tips en het bezoeken van de websites!

Het team van In Nederland uit

- het Keringhuis -

Hoek van Holland, Maeslantkeringweg 139, Rotterdam
Culture
het Keringhuis. Het Keringhuis, Publiekscentrum Water is hét informatiecentrum over de indrukwekkende Maeslantkering en over waterbeheer in Zuid-Holland. De toegang tot het informatiecentrum is gratis. Het Keringhuis is het hele jaar door geopend, behalve op 25 en 31 december en op 1 januari. In het Keringhuis, Publiekscentrum Water participeren Rijkswaterstaat, de provincie Zuid-Holland en het Hoogheemraadschap van Delfland.

In weekenden en vakantieperiodes zijn er rondleidingen (€ 4,30 p.p. en € 2,30 per kind), waarbij u informatie krijgt van een enthousiaste gids over de Maeslantkering en over waterbeheer. De rondleider geeft uitleg in het informatiecentrum over welke overheden een rol spelen bij waterbeheer en laat onder meer een bewegend schaalmodel zien van de Maeslantkering. De rondleiding wordt afgesloten met een bezoek aan het buitenterrein van de Maeslantkering.
Geschiedenis. De Maeslantkering is een van de meest spectaculaire waterbouwkundige werken in Nederland. De stormvloedkering is gebouwd om ongeveer 1 miljoen inwoners van de provincie Zuid-Holland te beschermen tegen overstromingen vanuit zee.

Imposante witte constructies torenen uit boven het vlakke land bij Hoek van Holland: de Maeslantkering is een opvallend baken langs de Nieuwe Waterweg. De kering heeft twee waterkerende 'deuren', die bij stormvloed in een keer de 360 meter brede Nieuwe Waterweg afsluiten. De deuren zijn bij normaal weer geparkeerd in dokken in de oevers en laten zeeschepen ongehinderd passeren. In de Maeslantkering is vier keer zo veel staal gebruikt als in de Eiffeltoren. Nooit eerder is er een stormvloedkering gebouwd met zulke grote beweegbare onderdelen. Met de bouw van de Maeslantkering en andere aanvullende verdedigingswerken tegen het water is het sluitstuk geleverd van de Deltawerken, het plan om Nederland te beschermen tegen de zee.
Sfeer & interieur. In het Keringhuis is een restaurant aanwezig (op maandag gesloten) en er zijn diverse vergaderzalen. De expositie is interessant voor zowel jong als oud. Het personeel is altijd behulpzaam en u zult u snel op uw gemak voelen in het drukstbezochte informatiecentrum van Nederland.
Telefoon: 088-7970630
Website: http://www.keringhuis.nl

het Keringhuis, Hoek van Holland, Maeslantkeringweg 139, Rotterdam
ma t/m vr 10.00 - 16.00 uur, za, zo en feestdagen 11.00-17.00 uur