In Nederland uit en alle stad- en regiosites stoppen per 1 januari 2018.

Lang, lang geleden begon het allemaal met de website inutrechtuit.nl. Met top 3 posities op zoektermen als 'restaurant Utrecht' en 'uitgaan Utrecht' was er aan bezoekers geen gebrek. Ondertussen is de techniek van de websites sterk verouderd en we hebben besloten hier geen verdere investeringen in te doen. Tegenwoordig zijn er vele uitgaan-, restaurant- en dingen-doen-websites en is deze website in onze ogen overbodig geworden.

Bedankt voor het aanmelden van alle leuke tips en het bezoeken van de websites!

Het team van In Nederland uit

- BIRD BV -

Raampoorstraat 26, Rotterdam
Internationaal & Italiaans
BIRD BV. Welkom in de keuken van restuarant BIRD in Rotterdam. Een keuken met SiciliŽ als grote voorbeeld: het eiland waar men met de seizoenen meebeweegt en waar nog plezier beleefd wordt aan koken en vooral eten. Een visie die naadloos aansluit bij de BIRD-manier van dineren.
Sfeer & interieur. Sfeer: BN-ers, Gay scene, Hip/trendy, Romantisch, Singles spot & Solo. Interieur: vintage
Keuken & kaart. SiciliŽ is eclectisch
BIRD is niet alleen geÔnspireerd door SiciliŽ vanwege haar keuken, maar ook haar verleden en cultuur. De mix van nationaliteiten (van Noormannen tot aan Noord-Afrikanen) waaruit de streek was opgebouwd maakte het een kruispunt van handel en cultuur. Een mix die je ook terugvindt in Rotterdam.

SiciliŽ is jazz
Maar bovenal is SiciliŽ even jazz als een ballroomvloer in Harlem. De invloed die het eiland heeft gehad op jazz is wellicht onderbelicht, maar onmiskenbaar. Veel Zuid-Italianen die tijdens de grote migratie aankwamen in New York raakten bevangen door de jazzgeest. Er zijn zelfs veel Italiaanse jazzgrootheden te vinden. De kaart van BIRD is daarom een mix van gerechten die je tegenkomt op de denkbeeldige streep tussen SiciliŽ en New York. Van sardines beccafico tot aan spaghetti meatballs.

DJ Wooldrik
Aan het hoofd van de keuken staat Derk Jan Wooldrik (Lux, Spaghettata), een chefkok met oog voor detail. En dat merk je zodra je een gerecht voorgeschoteld krijgt. Brood, mayonaise, worst, hamburger, ijs, taart, alles is zelf klaargemaakt. En wordt er iets niet eigenhandig gemaakt, dan komt het bij een lokale leverancier vandaan.
Recensies. In restaurant Bird is het altijd feest! De bediening is kundig en het eten is subliem! Tijdens de zondagmiddag lunch worden fijne platen gedraaid, hoogstwaarschijnlijk ergens opgeduikeld uit opa's oude platen collectie. Wat een aanwinst voor Rotterdam!
Telefoon: 010-7371154
Website: http://www.bird-rotterdam.nl

BIRD BV, Raampoorstraat 26, Rotterdam
Dinsdag t/m zondag