- Engels Grandcafe Rest. -

Stationsplein 45, Rotterdam
Nederlands / Frans
Engels Grandcafe Rest.. Engels Grandcafe-Restaurant is een begrip in Rotterdam, gelegen in het Groothandelsgebouw van architect Maaskant. Een melange van bezoekers trekt hier dagelijks aan u voorbij, deze sfeervolle zaak is de ontmoetingsplek bij uitstkek voor iedereen, Kunstenaars, zakenlieden, jong en oud, Rotterdammers en toeristen. Dagelijks geopend van vroeg in de ochtend tot laat in de avond. Van Koffie met huisgemaakt gebak tot een uitgebreid drie- gangen diner.
Geschiedenis. Engels is sinds 1953 gevestigd in het Groothandelsgebouw, maar al sinds 1884 in Rotterdam en is daarmee (een) van de oudste horeca bedrijven van Rotterdam. In 2007 werd het Rotterdam Info cafe geopend, hier kunt u terecht voor tourist informatie en dranken en gerechten van een kleine kaart, tevens T mobile hot spot. Vanaf de zomer van 2007 is in de zomermaanden het Dakterras geopend.
Sfeer & interieur. Het Grandcafe Restaurant werd als zodanig ontworpen in 1953 door Huig Maaskant. Het geheel straalt een eigentijdse warme sfeer uit. De bar Americian is de plek om voor of na een bezoek aan Pathe, De Schouwburg of De Doelen, een drankje te drinken of loungend de avond te beginnen.
Keuken & kaart. Wekelijks wissellend 3 gangen menu en iedee dag een andere dagschotel.
Telefoon: 010-4119550
Website: http://www.engels.nl/

Engels Grandcafe Rest., Stationsplein 45, Rotterdam
10.00 - 23.00 uur